Met z’n viertjes op het podium

Een hele goede middag op deze heerlijke zaterdagmiddag… Wij genieten er extra van vandaag… want tot de kerst is dit onze laatste vrije zaterdagmiddag… Volgende week hebben nog 1 maal de show ‘Tijd’ en daarna beginnen we met onze kersttour. Een compleet nieuwe show… en ja jullie lezen het goed… we staan er niet met zn drietjes… maar met zn vieren(plus band)! Ons vierde lid kan nog niet hardop meezingen, maar wiegt lekker mee met moeder….

Zelf vind ik het heel bijzonder om in deze tijd zwanger te zijn. Misschien zijn het de hormonen, maar het maakt kerst intenser. Het idee dat 2000 jaar geleden een meisje, van waarschijnlijk heel wat jaartjes jonger dan ik, zwanger was van Jezus. Het is bijzonder om te ervaren hoe snel je al van je kleintje gaat houden, terwijl je nog helemaal geen kennis hebt gemaakt. Dat zal bij Maria niet anders zijn geweest.

Daarnaast besef ik me ook dat het niet vanzelfsprekend is om zwanger te mogen zijn. Tijdens de kerstshow sta ik op het podium met een dikke toeter. Maar ik weet dat er vrouwen in de zaal zullen zitten die dat confronterend vinden. En dat begrijp ik. Het maakt me intens verdrietig dat er vrouwen zijn met het verlangen om zwanger te mogen worden, waarbij het niet lukt. Vrouwen die al jaren worstelen met de vraag: ‘Waarom Heer?’. Mooie woorden als: ‘ik zal voor je bidden’ en ‘de hemel weet het’, komen je misschien wel de strot uit. Kerst is een periode van licht en vreugde… en jij hebt vragen en het voelt alsof je in het donker zit. Ik wil tegen jullie prachtige vrouwen zeggen: Je bent niet alleen! Zijn liefde voor jou in onvoorwaardelijk. Hij houdt ook van je gebalde vuisten en Hij huilt met je mee….

In onze nieuwe show zullen we de tijd nemen, om naast alle typische kersttaferelen (kerstdiner, je schoonmoeder die op bezoek komt, stress rondom de feestdagen), juist ook aandacht te besteden aan de vrouwen die kerst een lastige periode vinden. Ook juist tegen jullie willen we zeggen: wij zien jou ook!

In de show zit ook een boel humor (wij hebben zelf heel veel lol gehad met het schrijven van de show…. ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden…). Je ontkomt niet aan de cliché onderwerpen. Elke keer weer de stress van het kerstdiner.. (waarom!! doen we onszelf dat toch elk jaar weer aan), familie stress (vooral die van de schone kant). Je man die boodschappen doet en de helft vergeet… je kent het wel.. Daarnaast is er ook tijd om heerlijke kerstliederen met elkaar te zingen en kwamen we er achter dat heel veel woorden rondom de feestdagen met een F of een V beginnen….

Kortom: ik geloof dat er iets voor jou bij zit! Dus heb je nog geen kaartje…. bestel m snel op: opentopvrouw.nl. We zijn ontzettend gezegend met heel veel vrouwen die al een kaartje besteld hebben. En een aantal shows zijn ook al bijna vol. (Zwolle is zelfs al uitverkocht) Dus wees er snel bij!

Verder zal ik jullie proberen wat vaker mee te nemen achter de schermen. Dan zie je eens hoeveel er al gelachen en gehuild wordt voor de shows…

De laatste show kwam er een vrouw naar mij toe en die zei: ‘Maak je borst maar nat, want als dat kleintje op zijn/haar moeder lijkt…’

Nou daar doen we het dan maar mee 😉

Liefs Barbara

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP