Van opgebrand naar de rollatordans

Gisteren was het zo ver… de allerlaatste ‘eerste’ Op en Top vrouw show… geen paniek hoor, we zijn al druk bezig met een nieuwe show… maar de show waar we vorig jaar april mee zijn begonnen is afgelopen… Na 18 shows en meerdere kleinere optredens is het tijd voor iets nieuws….Gisteren hebben we de show mogen afsluiten met een uitverkochte zaal. Het was meer dan  te gek… en wat nu…

Tijdens het laatste blokje zaten Christien en ik achter het scherm terwijl Gezina de sterren van de hemel zong. En opeens drong het tot me door… dat was de laatste keer dat ik het nummer opgebrand zong. Ik weet nog goed dat ik dat nummer schreef en voor het eerst bij mijn ouders achter de piano speelde. Mijn moeder had de tranen in haar ogen. Toen pas zag ik wat de burn out met mijn ouders gedaan had… hoeveel zorgen en verdriet het met zich mee had gebracht….. ik werd er zelf ook emotioneel van. Het ging al veel beter met mij, maar helemaal mezelf was ik nog niet. De energieke, gekke Barbara was er nog niet… Terwijl ik daar met Christien op de grond zat werd ik overspoeld door een gevoel van dankbaarheid. Wat gaat het weer goed met me en wat heeft Op en Top vrouw mij veel gegeven. Veel meer dan alleen maar een podium waar ik mag zingen. Op en Top vrouw heeft me twee hele lieve vriendinnen gegeven, een prachtige doelgroep die ik mag dienen, inspiratie om liedjes te schrijven, een plek om te groeien in mijn gave en talenten en een veilige plek om mezelf te zijn. Al deze dingen hebben bijgedragen aan mijn herstel. En na 2 jaar ziek zijn en 1,5 jaar vallen en opstaan in het ‘gewone’ leven, kan ik zeggen: het is voorbij! Geen burn out meer. Ik ben gezond!

Naast dat het de laatste keer was dat ik dat liedje zong, was het ook een afsluiting van een bewogen tijd van 3,5 jaar lang. Ondanks dat het niet altijd leuk was, heb ik nieuwe dromen mogen ontvangen en ben ik meer op mijn plek dan ooit. Ik geniet van het leven… en die energieke, gekke Barbara…. she is back!

En nu? Deze show is tot een spetterend einde gekomen! Maar het stopt hier absoluut niet. De eerste boekingen zijn al binnen… want… er komt een nieuwe show aan! Deze show gaan we lanceren rondom moederdag! Het schrijfproces is begonnen, de nieuwe jurkjes zijn binnen, de foto-shoot is geweest en de mannen zijn al aan het mopperen over de hoeveelheid props. Alles is dus goed en wel!

Afgelopen zaterdag heeft Jorn (man van Gezina) ontzettend emotioneel afscheid genomen van onze roze stoel die deel uit maakte van het vorige decor. Christien en ik moesten eigenlijk ontzettend lachen in de auto… want die stoel was toch ook werkelijk afzichtelijk… hahaha. Elke show zag je de mannen plannen smeden om de stoel ritueel te verbranden, per ongeluk te laten staan, of er met de kar over heen te rijden… het ene plan was nog erger dan de ander… maar gisteren…. is de stoel verkocht! En Jorn heeft de hele avond met een grijns op zijn gezicht gelopen!! Totdat ik hem er aan herinnerde dat we voor de volgende shows drie rollators gaan gebruiken!!! moehahahaha!

Ja het is wat…. stel je voor… herstelt van de burn out.. breek je je been door de rollatordans… Ehm…. ik zal voorzichtig doen. Binnenkort hebben we onze ‘pimp je rollator’ moment… dat wordt vast hilarisch. Ik denk dat wij zelf de meeste lol hebben om alles wat we verzinnen… hopelijk gaan jullie het net zo hilarisch vinden. Ik mag natuurlijk nog niet te veel verklappen… maar ik kan wel alvast de eerste vier data verklappen:

  • 12 mei
  • 13 mei
  • 14 mei (middagvoorstelling)
  • 19 mei

Meer over de komende show komt eind deze week! Lieve dames (en heren) geniet van de komende week en tot snel!

liefs Barbara

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP