De rollator-tango……

Jij en ik gaan later als we oud zijn rollator races organiseren

en lekker rellen in het bejaardentehuis……

Oh hallo, daar ben ik weer 😉 Ja ja we gaan aan de rollator. We zijn nog fris en fruitig maar toch… Waarom?? Nou dat kan ik je vertellen 🙂 Maar eerst afgelopen weekend……

Afgelopen weekend zijn we begonnen aan onze drukke februari maand. Een maand met 5 shows, waarvan er al 3 opzitten! Na twee succesvolle shows in Nieuw Loosdrecht (waar Joel weer uit zijn broek is gescheurd… ja alweer… ik weet ook niet waarom ik dit vermeld… maar goed…. ) waren we afgelopen zondag in Den Bosch. Na een tevergeefse zoektocht naar een Bosche bol… was het zover.  Nadat ik mij diep moest schamen voor mijn ongeloof (want we hadden uiteindelijk over de 200 bezoekers afgelopen weekend), sloeg weer de twijfel toe. We hadden al snel in de gaten dat er wel eens een heel aantal vrouwen de show kwamen bezoeken die niet in God geloofde. Ik moet je heel eerlijk vertellen dat ik dat best wel even spannend vond. Ik schaam mij totaal niet, maar toch. Opeens kwam weer dat stemmetje in mijn hart: ‘wat nou als ze het stom vinden en overdreven en weglopen’….. Heb jij dat ook wel eens… zo’n stom stemmetje… die je allemaal dingen influistert die nergens opslaan? Nou ik hoorde die stem luid en duidelijk afgelopen weekend…. Na een kort overleg of we nog een liedje eruit zouden gooien, kozen we toch om niks aan het programma te doen en de vrouwen, of ze nou geloofde of niet, mee te nemen in onze reis door het vrouw zijn. En gelukkig… niemand liep weg 😉

Ik merk dat ik de laatste tijd vaker last heb van de stemmetje. En het maakt me onrustig. Ik merk dat het, het plezier weghaalt. En die macht geef ik dat stemmetje. Want om iets met dat stemmetje te doen of om het te negeren, dat is aan mij. Alleen ik kan die keuze maken. En toch kies ik er te vaak voor om me door het stemmetje te laten leiden. Stom, suf, idioot… zeker, maar oh zo mensenlijk…

Ik las een mooi gedeelte in de bijbel over je geluk zoeken bij God. En dat is iets waar ik me echt aan vast wilt houden. Vooral op mijn werk. Een omgeving waar niet veel leerlingen of collega’s geloven in God. En ik het soms best lastig vind om meningen van anderen, me niet te veel aan te trekken. Zelfs nu ik deze blog schrijf denk ik… wat als collega’s dit lezen en het allemaal super overdreven of stom vinden… Tja.. dat is dan maar zo… (zoveel makkelijker gezegd dan gedaan) Maar goed ik dwaal af. Ja… je geluk zoeken, niet in wat anderen van je vinden…. dat vind ik best moeilijk. Ik ben zo vaak bezig met wat anderen van mij vinden… wat leerlingen van mij vinden… wat ze van mijn lessen vinden… man … daar kan ik ook zo gestressed van worden… (vraag maar aan Joel.. ik heb namelijk deze week drie nieuwe klassen….en zonder dat ik die klassen gehad heb, bedenk ik toch al wat ze mogelijk van mij kunnen vinden… ook zoiets stoms..  ) Toch is het loslaten van zoiets erg moeilijk… voor mij althans… Maar je geluk niet bij anderen zoeken, dat is echt een keuze. En soms is het zoveel gemakkelijker om te kiezen om naar dat stemmetje in je hoofd te luisteren, of naar de mening van anderen. Maar hoeveel gelukkiger zou jij zijn, als je beseft dat jouw geluk daar helemaal niet van afhankelijk is!?

Tijdens de show van op en top vrouw doe ik een aantal echte cabaret liedjes… ik trek rare bekken (afgelopen zondag werd er hard geroepen: ‘Moet je die kop zien’), zing gekke teksten en doe rare dansjes… eigenlijk maakt me het helemaal niks uit wat andere op dat moment van mij vinden. Maar soms… soms heb ik daar opeens wel last van… dan komt dat stemmetje weer… de enige manier om van dat stemmetje af te komen is om het te negeren en gewoon lekker jezelf te blijven. Dat is dan wel weer mooi aan leerlingen. Als je niet jezelf bent voor de klas… dan prikken ze daar zo doorheen en dan gaan ze met je aan de haal. Terwijl als je lekker jezelf bent, hebben ze daar veel eerder respect voor…

Oké ik vertel echt super veel dingen door elkaar heen… want ik wilde vertellen over die rollator. Oké ik heb al het één en ander losgelaten over de nieuwe shows die er aan zitten te komen. Maar ik heb jullie hulp nodig. Wij zijn voor een deel van onze show opzoek naar 3 rollators…. blijkbaar zijn ze er ook inklapbaar… wist jij dat.. ik niet… dat zou helemaal handig zijn. (aangezien onze mannen vaak zeuren over de hoeveelheid decor en props die elke show meegenomen moeten worden) Wat we verder gaan doen met die rollators…. dat is nog even geheim… wel kan ik vertellen dat ze heel bijzonder worden… want we gaan ze natuurlijk pimpen….. Heb je een adresje waar we ze voor een prikkie kunnen ophalen, of ken je iemand die er toevallig 3 overheeft (of 1 of 2)…. let us know please!

Ik kan niet wachten om de mijne te pimpen…. waar zal ik voor gaan… legergroen met studs, of misschien rosé met een kanten-kussentje 😉

Liefs

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

TOP